IWO Bijeenkomst

Op woensdag 22 april is er weer de IWO bijeenkomst te Utrecht in het Beatrixgebouw, ontvangst in de centrale hal, 1e etage, Jaarbeursplein te Utrecht.

We beginnen met Prof. Dr. Joop van den Bergh, over het rapport rondom Zinnige Zorg: hoeveel DXA’s worden er in Nederland gemaakt na een fractuur, hoeveel onderzoek is er naar secundaire osteoporose? En ook, hoe kan het beter? Er is ruimte voor discussie en voor uw inbreng.

Ditmaal is de IWO-avond speciaal gericht op andere botziekten dan postmenopauzale osteoporose. We beginnen met Dr. Liesbeth Winter over sternoclaviculaire hyperostose; een aandoening die misschien helemaal niet zo zeldzaam is, maar wel herkend moet worden natuurlijk!

Daarna Dr. Hennie Raterman over door glucocorticoïden geïnduceerde osteoporose (GIOP); ook niet zeldzaam, maar de meest voorkomende vorm van secundaire osteoporose en nog steeds vaak onderbehandeld. Hij zal een nieuw algoritme voor diagnostiek en behandeling bij GIOP presenteren.

Tenslotte zal Dr. Marelise Eekhoff over FOP spreken; wel een zeldzame aandoening, maar een aandoening waar grote diagnostische en therapeutische ontwikkelingen gaande zijn die uw kennis en inzicht in osteoporose en andere metabole botziekten flink doet toenemen.

Aan alle sprekers is gevraagd om tijd in te lassen voor discussie, immers “hoe meer vragen er uit de zaal zijn, hoe geslaagder de avond”.

Het programma ziet er als volgt uit:

18:15 – 18:55      Ontvangst met soep en broodjes

18:55 – 19:00      Opening door voorzitter

19:00 – 19:30      Zinnige Zorg, een update

                            Prof. Dr. J.P. van den Bergh (Venlo, Maastricht, Hasselt)

19:30 – 20:00      Sternoclaviculaire hyperostose, diagnose en behandelopties

                            Dr. E.M. Winter (Leiden)

20:00 – 20:30      GIOP, een nieuw algoritme       

                            Dr. H.G. Raterman (Alkmaar)

20:30 – 21:00     FOP, nieuwe imaging en therapeutische opties

                            Dr. M. Eekhoff (Amsterdam)

Na afsluiting is er een hapje en een drankje in de centrale hal

Accreditatie voor deze IWO bijeenkomst wordt aangevraagd bij de NIV, de NVR en de NVKG. Bij voldoende aanmeldingen (>5) door verpleegkundig specialisten en verpleegkundigen zal er ook accreditatie aangevraagd worden bij respectievelijk de VSR en de VN&V. Indien er bij u een in osteoporose geïnteresseerde opleidingsassistent werkt, dan is deze ook van harte welkom.

U kunt zich aanmelden vóór 13 april bij voorkeur via de IWO website (www.stichtingiwo.nl) of door een e-mail met uw gegevens te sturen aan info@stichtingiwo.nl.

Na aanmelding ontvangt u ongeveer 2 weken voor de bijeenkomst per e-mail de bevestiging.

Het IWO-bestuur hoopt u te mogen verwelkomen op 22 april.

Aanmelden